Array

Nissan lanseaza prima masina diesel ecologica

Producatorul japonez Nissan Motor Co lanseaza prima masina diesel pentru piata japoneza din ultimii sase ani, modelul SUV (sport utility vehicle) Nissan X-Trail 20GT, conform Reuters.
nissan
In plus, Nissan X-Trail 20GT va fi prima masina pe motorina suficient de ecologica incat sa indeplineasca noile standarde japoneze in ceea ce priveste emisiile poluante. Noile standarde vor fi aplicabile din octombrie anul viitor si vor fi cele mai stricte din lume. Masina va fi propulsata de un motor dezvoltat cu ajutorul partenerului francez Renault.

Vanzari de o suta de unitati pe luna

Modelul X-Trail diesel costa aproximativ 27.710 dolari, iar Nissan estimeaza, pentru acest model, ca va vinde o suta de unitati pe luna.

Singurul model diesel disponibil in Japonia era automobilul Mercedes-Benz E320 CDI. Honda, Mitsubishi sau Subaru se pregatesc sa intre pe piata diesel in anii urmatori. Toyota, in schimb, nu a anuntat nicio intentie in acest sens.

Masinile pe motorina au o pondere de peste 50 la suta din vanzarile de pe piata europeana. O campanie ampla de defaimare, insa, care a avut loc la sfarsitul anilor “90, inceputa de guvernatorul din Tokyo, care se bucura de multa popularitate, a dus la disparitia de pe piata japoneza a motoarelor diesel, mai eficiente in ceea ce priveste consumul si emisiile.

Guvernul japonez este insa orientat catre masini diesel si ar putea oferi stimulente pentru consumatori incepand cu luna aprilie, pentru a promova modelele care respecta noile standarde stricte privind emisiile.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente