Nissan va lansa in 2010 o masina ce va functiona cu energie electrica

0
321

Directorul executiv al Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a spus miercuri ca Nissan va lansa in 2010, in Statele Unite, un automobil ce va functiona cu energie electrica si a confirmat ca cele doua marci vor propune acest tip de masina pe piata mondiala in 2012, potrivit AFP.

„Nissan lucreaza la un automobil electric care va fi lansat in Statele Unite in 2010”, a spus Ghosn la Salonul Auto de la Geneva, amintind legea din California care impune reducerea masiva a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Renault si Nissan „vor lucra impreuna” la tehnologia electrica, dar „aplicatiile se vor deosebi deoarece nu va fi acelasi tip de masina”, a explicat seful Renault-Nissan.

„Ne vom adresa unor piete diferite, vom imparti sarcina, dar la baza vom avea aceeasi tehnologie”, a adaugat Ghosn, explicand ca Europa va fi o prioritate pentru Renault, in timp ce Nissan se va adresa cu precadere Chinei si Japoniei.

Obiectivul de a dezvolta „o oferta masiva” in sectorul masinilor electrice „face parte din orientarile strategice ale Aliantei” dintre cele doua grupuri.

„Vom avea o masina disponibila pentru piata mondiala in 2012, atat din partea grupului Nissan, cat si din partea Renault”, a confirmat Ghosn.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.