Asociatia Salvati Dunarea si Delta a pichetat Parchetul General

0
355

Salvati legea, nu braconierii! Acesta a fost unul din mesajele pe care Asociatia Salvati Dunarea si Delta a dorit sa-l transmita ieri, intr-o actiune de protest organizata in fata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Membrii Asociatiei au atras atentia ca in ultimii ani actele de braconaj s-au inmultit, mai ales in acele zone protejate ale tarii.

Reprezentantii Asociatiei au depus un memoriu la Parchetul General prin care cer a ancheta in legatura cu numeroasele dosare de braconaj nesolutionate.

„Exista un numar de 180 de dosare care dreneaza de vreo 2-3 ani. Astfel ne confruntam cu o situatie cataclismica si nu numai la capitolul justitie, ci si la capitolul braconaj in Delta Dunarii”, a declarat Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

Protestatarii au solicitat si Consiliul Superior al Magistraturii sa faca o ancheta la Parchetul Tulcea.

„Noi nu pune in discutie independenta justitiei dar dorim ca aceasta independenta sa se manifeste intr-un mod obiectiv si corect astfel incat braconajul, care este o mare problema, in acest moment, in Delta Dunarii, punand in pericol un numar mare de specii de pesti, sa fie cu adevarat combatut”, a spus costel Popa, director Asociatia Salvati Dunarea si Delta.

Membrii Asociatiei Salvati Dunarea si Delta i-au inmanat procurorului general si un cadou simbolic, un peste intr-un acvariu.

Membrii protestatari doresc ca justitia sa rezolve cazurile tot mai dese si mai grave de braconaj. In caz contrar, Asociatia Salvati Dunarea si Delta va continua protestele.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.