Nitratii din sol ajung in panzele freatice si in fantanile oamenilor

Nitratii din sol ajung in panzele freatice si in fantanile oamenilor

Peste 250 de localitati din Romania sunt expuse la poluarea cu nitrati, din cauza conditiilor improprii din agricultura. Mii de oameni beau apa poluata, pentru ca deseurile ajung in fantani sau se infiltreaza in panza freatica. Ministerul Mediului, in parteneriat cu Banca Mondiala, a demarat un program prin care va amplasa platforme de colectare a acestor deseuri, in 79 de sate din tara.

Judetul Buzau este printre cele mai afectate de poluarea cu nitrati. Ministerul Mediului a investit, in cadrul programului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” peste 900 de mii de euro pentru platforme de colectare a gunoiului de grajd.

In program sunt prevazute investitii in 74 de localitati din tara. Proiectul prevede amplasarea de platforme colective de colectare si depozitare a gunoiului din gospodarii si construirea unor incinte de depozitare la nivelul gospodariilor individuale. Pana in prezent au fost finalizate 14 platforme iar alte 18 sunt in constructie. In plus, o mie doua sute de platforme individuale au fost livrate fermierilor.

Pana in 2013, Ministerul vrea sa mai construiasca o statie de epurare si o retea de canalizare in Targusoru vechi, judetul Prahova si alte sase platforme de colectare a deseurilor. Investitia se ridica la 2.800.000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *