Nivel letal de radiatii, descoperit la Fukushima

Nivel letal de radiatii, descoperit la Fukushima

Au trecut aproape cinci luni de la dezastrul din Japonia si viata niponilor pare sa-si fi reluat cursul normal. Insa, expertii care au masurat din nou nivelul de radiatii din jurul centralei nucleare Fukushima au descoperit ceva terifiant: intr-un punct dintre reactoarele 1 si 2 sunt emise radiatii de 10.000 de milisieverti pe ora.

Sursa: EPA

Angajatii Tepco au masurat nivelul de radiatii la structura de baza dintre reactoarele 1 si 2 ale centralei nucleare si au descoperit ca intr-un punct sunt emise radiatii de 10.000 milisieverti pe ora – doar atat puteau masura aparatele, astfel ca nivelul ar putea fi chiar mai mare, scrie Time. Mai mult, in reactorul 1 radiatiile emise ajungeau la 5.000 de milisieverti pe ora. Daca un muncitor este expus unor radiatii atat de mari pentru o singura ora, in cateva saptamani ar fi mort cu siguranta.
Reprezentantii companiei Tepco sunt de parere ca radiatiile sunt atat de mari intre cele doua reactoare deoarece zona a fost expusa la inceputul dezastrului, cand s-a incercat racirea reactoarelor si cantitati mari de material radioactiv a fost lansat in atmosfera.

Mai mult: Nivel letal de radiatii, descoperit la Fukushima – Stiri externe | Libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *