Array

Nivelul radiatiilor la Cernavoda

Nivelul radiatiilor la Cernavoda
Nivelul radiatiilor la Cernavoda

Conducerea Centralei Nuclear-Electrica Cernavoda a anuntat ca puterea electrica la borne din data de 21 august 2013, la Unitatea 1, a fost de 581,3 Mwe, iar la Unitatea 2, de 688,0 Mwe.

Evacuarile gazoase si lichide de radioactivitate au fost sub 1% din limitele aprobate de catre autoritati. Radioactivitatea evacuata in mediu de la CNE Cernavoda, pentru data de 20 august 2013, a fost de 0,015 microSv, urmare a emisiilor in aer, si 3,14E – 06 microSv, urmare a emisiilor radioactive in apa. Nu au fost emisii de gaze nobile la niciuna dintre unitati.

Nivelurile de radioactivitate ale mediului se incadreaza in valorile fondului natural, fara sa se produca modificari ale acestuia. Pentru probele de apa freatica analizele prin spectrometrie gamma nu au detectat prezenta radioactivitatii artificiale, iar concentratia de tritiu a fost sub limita de detectie de 2,5 Bq/l. In probele de apa din forajele de control de pe platforma DICA, precum si in cele de pe platforma depozitului intermediar DIDR, nu a fost detectata radioactivitate gamma artificiala peste limitele de detectie. Apa potabila nu contine radioactivitate artificiala (tritiu sau radionuclizi gamma emitatori) peste limita de detectie.

Debitul de doza gamma masurat in Cernavoda, in data de 20 august 2013, a fost de 0,0996 microSV/h, valoare care se incadreaza in valorile fondului natural din Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente