“Nostalgii de toamna”, concurs international de mediu organizat la Moreni

“Nostalgii de toamna”, concurs international de mediu organizat la Moreni
“Nostalgii de toamna”, concurs international de mediu organizat la Moreni

Peste 500 de copii si cadre didactice din tara si de peste hotare au promovat protejarea mediului inconjurator prin intermediul concursului international “Nostalgii de toamna”, initiat de profesorul Rodica Sandu de la Clubul Elevilor Moreni, presedinta Asociatiei Terra Ro-Sa. Evenimentul s-a dovedit a fi un real succes chiar de la prima editie.

Intentia organizatorilor este de a educa tanara generatie in spiritul iubirii de natura. Participantii au fost invitati sa realizeze proiecte de mediu si de voluntariat, referate, felicitari, colaje, afise, desene, grafica, obiecte decorative, origami, quilling, design vestimentar, arta textila/tapiserii, fotografie, poezii, muzica, teatru, film, ppt-uri si eseuri.

Marele premiu a fost acordat Gradinitei cu program prelungit “Alexandriana Simionescu Ghica” din Targoviste. De asemenea, au fost premiati si prescolarii de la Gradinita “Iedera”. Micii artisti au impresionat juriul prin numeroasele lucrari realizate cu mult talent. Alte premii au plecat spre concurentii din India, Japonia si Republica Moldova.

“Participarea internationala ne onoreaza si vrem sa luam legatura cu ambasadele din aceste tari pentru a fi cunoscute rezultatele copiilor talentati care au raspuns on-line invitatiei din cadrul concursului nostru, care a reusit sa adune numerosi artisti in devenire”, a declarat Rodica Sandu.

Presedintele juriului a fost artistul morenar Ovidiu Teodorescu, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si castigator al numeroase premii nationale si internationale.

Evenimentul a gazduit si o lansare de carte. Volumul se numeste “Destine in impas” si ii apartine lui George Petis, membru al Uniunii Scriitorilor din Targoviste. De asemenea, s-a vernisat o expozitie internationala, cu cele mai interesante lucrari.

In cadrul Galei, au fost premiati si partenerii proiectului: Constantin Dinu – primarul municipiului Moreni; Daniela Calinet – directorul palatului Copiilor Targoviste si Madalina Zamfir – corespondent Radio Minisat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente