Noua taxa de prima inmatriculare va intra in vigoare la inceputul lunii iulie. Autoritatile de la Bucuresti au stabilit ca taxa pentru autoturismele non-euro sa fie de trei ori mai mare decat valoarea prezentata initial.
Noua taxa auto intra in vigoare in iunie.
Pana acum, Comisia Europeana s-a aratat de acord cu noua reglementare. Asadar, fata de ultima varianta trimisa la Bruxelles, au intervenit unele schimbari in ceea ce priveste masinile vechi, non-euro.

Pentru masinile non-euro s-a ajuns la un compromis. Calculul se face pornind de la o valoare de 10 euro pentru fiecare centimetru cub, la care se aduna coeficientul de uzura a masinii.

Pe noul sistem de calcul al taxei, cea mai mare valoare se apropie de 5.500 de euro, in cazul unei masini non-Euro de peste 3.000 de centimetri cubi si veche de peste 6 ani.

In cazul unei masini Euro 4, cu motor de 1.600 de centimetri cubi, taxa de prima inmatriculare va fi de circa 460 de euro. In aceasta categorie se inscrie si Loganul, care acum are o taxa de pana la 160 de euro. Taxa scade progresiv, in functie de vechime.

Noua taxa de prima inmatriculare va intra in vigoare dupa ce Guvernul va aproba o ordonanta de urgenta, lucru care se va intampla pe 31 ianuarie. Pana la sfarsitul lui aprilie, vor fi aprobate si normele de aplicare care vor aduce precizari privind calculul noilor valori ale taxei de prima inmatriculare.

Sursa: Bihor Online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here