Noul organism de siguranta alimentara din UE

Comisia Europeana (CE) a pus bazele unei noi institutii, cu ajutorul careia va supraveghea mai indeaproape competitivitatea si siguranta alimentara din statele membre ale Uniunii Europene: Platforma Europeana de Tehnologii Alimentare (ETP), a carei infiintare a fost programata inca din 2005. Scopul principal al acestei organizatii da posibilitatea consumatorilor sa primeasca consultanta in domeniul sigurantei alimentare oricind au nevoie, mai ales daca este vorba despre contactarea unei boli foarte grave. Principalele domenii in care aceasta va lucra cu populatia sint sustinerea financiara a intreprinderilor mici si mijlocii, simplificarea legislatiei in domeniul sigurantei alimentare, stabilirea bazelor comertului, evitarea crizei preturilor si efectul acestora asupra lantului de productie. Competitivitatea in Europa in acest domeniu este foarte slaba comparativ cu cea din Statele Unite ale Americii si Canada, dar la un nivel similar cu cea din Austria si Brazilia, potrivit unui raport dat publicitatii de CE. Proiectul se vrea a fi continuarea reformei facute de UE in ceea ce priveste siguranta alimentara, care include actori ca exportatori, importatori, producatori din toate statele membre, dar si experti ai companiilor din toata lumea. Industria alimentara asteapta cu nerabdare rezultatele noului organism european, iar in urmatoarele zile se vrea primul raport oficial care va contine toate modificarile care s-au produs pina acum in toata Europa.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *