Nu aruncati bateriile la cos, sunt toxice. Reciclati-le!

Nu aruncati bateriile uzate la cosul de gunoi intrucat acestea sunt toxice! Reciclati-le, mai ales ca acum se poate si la noi. ROREC organizeaza prima campanie nationala de colectare a bateriilor uzate. baterii uzate

“Daca bateriile sunt abandonate, faptul capata dimensiuni criminale”, a declarat pentru REALITATEA.NET Liviu Popeneciu, presedintele ROREC.

Liviu Popeneciu a precizat ca gestul de a abandona un deseu toxic in Austria este fapt criminal si se afla sub drept penal cu amenda contraventionala.

“Ne-am dori ca acest program sa intre si in Parlamentul Verde si doamna Sulfina Barbu va incerca sa realizeze acest lucru”, a mai spus presedintele ROREC.

Daca doriti sa aflati care sunt centrele de colectare a bateriilor si a deseurilor electrice si electronice, vizitati site-ul oficial al ROREC,www.rorec.ro.

Romania a transpus in reglementarile nationale Directiva privind regimul bateriilor si acumulatorilor, iar producatorii de baterii si acumulatori vor fi obligati sa colecteze deseurile acestora in proportie de cel putin 25% din productie pana la 26 septembrie 2012, respectiv 45% pana la 26 septembrie 2016. Costurile de colectare, tratare si reciclare a tuturor bateriilor si acumulatorilor colectati urmeaza sa fie acoperite tot de producatori.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente