Numai energia verde ne mai salveaza!

Poluarea poate fi redusa prin folosirea soarelui si a vantului daca vrem sa avem caldura si curent electric.

Autoritatile au niste planuri ambitioase, dar n-au prea gasit investitori.

Cu toate ca nu costa nimic, romanii folosesc vantul, apa, soarele si resursele naturale doar in proportie de 0,03 – 0,04% ca sa produca energie.

La Intorsura Buzaului functioneaza cu succes o centrala pe rumegus. A costat doua milioane euro din fonduri Phare, dar a meritat. Oamenii indura iarna temperaturi de minus 20 de grade. Practic, aici gigacaloria costa de trei ori mai putin decat in alte locuri. In Bucuresti, de exemplu, ajunge la 260 de lei, chiar daca locuitorii platesc doar o parte, iar primaria vine cu subventia.

De la soare prin panourile montate pe casa am obtine o reducere cu 70% a costurilor de intretinere. Vara, doua panouri solare ne pot asigura pana la 300 litri de apa calda pe zi.

Planuri exista pentru dezvoltarea energiei verzi dar sunt si foarte multe piedici. In patru ani, reprezentantii Electrica ar vrea sa faca doua parcuri eoliene si cateva hidrocentrale care vor produce energie electrica mult mai ieftina. Nu este exclus sa apara si centrale pe rumegus dar prin 2014.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *