BUCURESTENII SE VOR PUTEA PLIMBA DIN NOU IN PARCUL BORDEI

Bucurestenii se vor putea plimba din nou in parcul BordeiSenatul a adoptat proiectul de lege potrivit caruia Parcul Bordei este declarat de utilitate publica. Pentru a intra in vigoare, legea are nevoie si de votul favorabil al deputatilor. Primaria Capitalei a reintrat in posesia parcului, dupa ce a legalizat, sambata, actele privind schimbul de terenuri cu omul de afaceri Costica Constanda. In urma tranzactiei, Constanda a renuntat la Parcul Bordei si a devenit proprietar pe o suprafata de 28.000 de metri patrati in Satul Francez. In aceste conditii, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement va prezenta marti proiectul de refacere a zonei si va incepe reamenajarea spatiului verde. Asa ca parcul va fi din nou deschis bucurestenilor.

Cu toate acestea, discutiile in aceasta chestiune nu s-au incheiat. Omul de afaceri Costica Constanda a vandut deja peste 5.000 de metri patrati din parc, inainte de perfectarea schimbului de terenuri cu municipalitatea. Primarul Capitalei Adriean Videanu a declarat ca va demara in cel mai scurt timp negocierile pentru recuperarea acestei parti din Parcul Bordei.

„Imediat ce vom finaliza intabularea parcului, vom demara discutiile cu proprietarii suprafetei de teren care lipseste din Parcul Bordei”, a sustinut Videanu, pentru Mediafax. Terenul se afla pe malul Lacului Floreasca, iar proprietarilor li se va oferi un schimb de terenuri. In cazul in care vor refuza, primaria va pune in discutie cumpararea „bucatii” lipsa.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *