Numarul turistilor in Parcul Natural ‘Portile de Fier’, in crestere

Numarul turistilor in Parcul Natural 'Portile de Fier', in crestere
Numarul turistilor in Parcul Natural ‘Portile de Fier’, in crestere

Numarul turistilor in Parcul Natural ‘Portile de Fier’ a crescut in luna iulie cu 50% fata de iunie, cand au fost inregistrate in zona 2.450 persoane, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul parcului Marian Jiplea.

Potrivit sursei citate, dupa toate estimarile in luna august, in special in Clisura Dunarii, vor ajunge 10.000 de turisti, ei putand fi cazati la cele 28 de pensiuni autorizate si la cele aproximativ 50 de case de vacanta.

‘Noi avem amenajate in judetul Mehedinti zece trasee turistice si altele cinci in judetul Caras-Severin. Acestea sunt marcate corespunzator, iar in locurile de popas exista panouri informative privind ariile protejate, monumentele istorice si naturale care pot fi intalnite in zonele delimitate’, a precizat Jiplea.

In context, el a mai aratat ca unitatile de cazare pot solicita, la administratia parcului, ghizi pentru grupurile de excursionisti sau pentru turistii care intentioneaza sa mearga in croaziera pe Dunare si pentru a vedea in amonte de Orsova – Tabula Traiana, Manastirea Mraconia, chipul sculptat in stanca al lui Decebal, pestera Veterani, cetatea Tri Kule, stanca Babacai si cetatea Golubat, iar in aval – Barajul ‘Portile de Fier I’ si cetatea Ada-Kaleh din insula Simianului.

Parcul natural ‘Portile de Fier’ are o suprafata de 115.666 hectare si este parcelat in 60 de zone de protectie si 18 rezervatii in care traiesc 1.668 specii de plante si 5.200 specii de animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *