O bicicleta in plus, o masina in minus

Toti bucurestenii dornici de miscare si satui de poluare au fost invitati ieri sa-si scoata bicicletele din casa si sa sarbatoreasca impreuna Ziua Mobilitatii.
ziua mobilitatii
Prezent si el la eveniment, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Nicolae Idu, a facut apel la cetatenii Capitalei sa utilizeze bicicleta cat mai frecvent, participand in felul acesta la decongestionarea traficului infernal si la reducerea aerului poluat. “Comisia Europeana stimuleaza angajatii institutiilor comunitare sa foloseasca mijloace de transport nepoluante, iar bicicleta se afla la loc de cinste. Deocamdata, in Romania am remarcat ca nu s-au inmultit bicicletele, ci motocicletele”, a declarat Idu.

Primaria a ignorat Ziua Mobilitatii

Saptamana mobilitatii are loc in fiecare an, intre 16-22 septembrie. Ultima zi reprezinta punctul culminant al saptamanii, cand orasele si municipalitatile participante organizeaza evenimentul “In oras fara masina mea!”
George Culda, presedintele Asociatiei “Bate Saua”, care a organizat Ziua Mobilitatii in Capitala cu sprijinul Agentiei pentru Protectia Mediului, ne-a spus ca plimbarea demonstrativa cu bicicleta a avut rolul de a dovedi clar ca in Romania exista foarte multi biciclisti, care nu-si doresc decat sa circule in siguranta si confort pe sosele. Ceea ce l-a dezamagit insa pe Culda a fost indiferenta din partea Primariei Generale a Capitalei cu privire la acest eveniment.

“Dupa ziua de ieri pot afirma cu tarie ca nu am primit sprijinul Primariei in incercarea de a descuraja bucurestenii sa renunte la masini. Si culmea e ca in saptamana mobilitatii, municipalitatile sunt principalii invitati”, a spus Culda.
Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente