Administratiile teritoriale, agentii economici, unitatile de invatamant si organizatiile nonguvernamentale au posibilitatea ca de pe 1 februarie sa depuna proiecte pentru protectia mediului. Potrivit directorului Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani, Sorin Grindei, Administratia Fondului pentru Mediu a lansat o noua sesiune de finantare.
Aceasta sesiune este valabila pentru perioada 1 februarie – 7 martie a acestui an. Cei interesati pot depune proiecte pentru prevenirea poluarii, reducerea nivelurilor de zgomot, utilizarea de tehnologii curate, gestionarea deseurilor, inclusiv a celor periculoase.
Insa, in aceasta sesiune nu se pot depune proiecte privind reciclarea anvelopelor uzate. Dupa cum apreciaza directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, in aceasta sesiune se pot depune proiecte pentru o gama larga de teme. “Solicitantii eligibili sunt unitatile administrativ teritoriale, agentii economici, organizatiile nonguvernamentale, unitatile de invatamant. Ei pot depune proiecte pentru protectia resurselor de apa, statiile de tratare sau statii de epurare pentru comunitati locale, Educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului sau administrarea ariilor naturale protejate”, a precizat directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, Sorin Grindei.
Contributia proprie a celor care depun si castiga proiecte este acceptata doar in numerar. Pentru operatorii economici contributia proprie este de pana la 50%, pentru unitatile administrativ teritoriale este de minim 40% din valoarea cheltuielilor eligibile, iar pentru ONG-uri si unitati de invatamant de minim 10%. Valoarea finantarii variaza in functie de solicitant si categoria proiectului. Astfel, pentru agentii economici variaza intre 50.000 si 20.000.000 lei, iar pentru unitatile de invatamant intre 1000 si 300.000 lei. In cursul anului trecut in cele trei sesiuni de finantare de la Administratia Fondului de Mediu de la Botosani au fost depuse zece proiecte din care doar doua au primit finantare.

Sursa: Jurnalul de Botosani si Dorohoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here