O pisica turbata a ranit mai multe persoane si animale dintr-o localitate constanteana

0
367

Medicii veterinari din judetul Constanta au intrat in alerta dupa ce o pisica turbata a atacat mai multe persoane si animale domestice. Potrivit directorului adjunct al Directiei Sanitar, Veterinare, doctorul Gheorghe Dinca, totul s-a intamplat in localitatea Valea Dacilor, situata la cativa kilometri de Medgidia.

Localnicii spun ca nu stiu de unde a aparut pisica turbata insa in cursul zilei de sambata a facut prima victima. Este vorba despre Alexandrina Marin, care sustine ca pisica a atacat-o mai feroce decat o fiara sabatica. Femeia a povestit ca era prin curte cand pisica a muscat-o violent de gamba si a zgariat-o pe picioare, desi nu a provocat-o in nici un fel. I-au sarit in ajutor alti vecini, insa au fost si ei atacati de animal. Astfel, Ana-Maria Titianu, Ionut-Madalin Stefan si Ion Sima au ajuns si ei la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Constanta, unde medicii i-au supus imediat tratamentului injectabil cu gamaglobulina si vaccin anti-rabic. Potrivit medicilor, victimele nu au ramas internate, dar vor reveni la spital pentru continuarea tratamentului timp de o luna. Perioada de incubatie la
virusul rabiei este de 14 zile, timp in care pacientii nu prezinta nici un fel de simptome, de aceea tratamentul trebuie sa inceapa imediat ce se produce muscatura. Totodata, pisica agresiva a mai muscat si un caine si o pisica. Oamenii au fost nevoiti sa omoare pisica muscata, iar cainele atacat a fost inchis in curtea proprietarului si a inceput tratamentul specific antirabic. Pisica turbata a fost eutanasiata de medici si incinerata. Veterinarii au stabilit ca felina agresiva avea intr-adevar rabie, dar nu s-a putut stabili sursa infestarii. Este foarte posibil ca, la randul ei, pisica sa fi fost muscata de o vulpe.

Sursa: Gardianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.