O societate din Prahova facea cateva drumuri pe saptamana la Gorj pentru a deversa apele menajere

Amenzi pentru depozitarea unor de?euri de haine pe malul apelor din Valea Jiului
O societate din Prahova facea cateva drumuri pe saptamana la Gorj pentru a deversa apele menajere

O societate din Prahova facea cateva drumuri pe saptamana la Gorj pentru a deversa apele menajere in raurile noastre. Firma a fost amendata cu 30.000 lei.

Trei societati comerciale au fost sanctionate drastic saptamana trecuta de comisarii Garzii de Mediu Gorj. In total, valoarea amenzilor aplicate pentru nerespectarea legislatiei mediului se ridica la peste o suta de mii de lei. Interesant este ca una din societatile amendate are sediul tocmai in judetul Prahova dar a fost surprinsa poluand apele judetului nostru. ”Saptamana trecuta am aplicat trei sanctiuni. O prima sanctiune am aplicat-o unei societati din Prahova pentru ca a deversat apele menajere in raul Amaradia. Societatea a fost surprinsa facand astfel de fapte in urma unei sesizari dar ni s-au pus la dispozitie si inregistrari cu aceasta societate care practica acest obicei. Pentru fapta sa, societatea a fost amendata cu 30.000 lei”, a declarat Ilie Ovidiu, prim-comisarul Garzii de Mediu Gorj.

Cea mai mare amenda a fost aplicata insa unei firme cu capital strain ce isi are sediul la Ticleni. Petrofac Ticleni a fost sanctionata de comisarii de mediu cu 50.000 lei pentru ca a deversat aproape 1.000 de litri de titei cu apa sarata afectand in felul acesta 500 metri patrati de sol.

SANCTIUNE

O alta sanctiune a fost aplicata de comisarii de mediu unei firme din comuna Urdari. Potrivit prim-comisarului Ilie Ovidiu, firma ce avea ca activitate prelucrarea lemnului functiona fara autorizatie de mediu. Societatea respectiva a fost amendata cu 30.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *