O sursa de poluare a Dunarii, neutralizata dupa 2 ani

Circa 200 de tone de produse petroliere, care se aflau intr-un tanc scufundat in Dunare, in apropiere de Administratia Zonei Libere (AZL) din orasul Sulina, au fost scoase vineri din epava, transmite corespondentul ROMPRES.

Comisarul sef al Garzii de Mediu a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), Costel Ifrim, a precizat ca actiunea a inceput in urma cu doi ani.

“Noi ne bucuram ca am scapat de reziduurile petroliere care intotdeauna ne creau probleme de mediu atunci cand nivelul Dunarii era mic. Produsele petroliere au fost scoase pe parcursul ultimilor doi ani cu utilaje speciale, dar chiar si manual, operatiunile fiind foarte dificile”, a spus el.

El a aratat ca lucrarile de indepartare a reziduurilor petroliere din tancul 2115 scufundat in urma cu aproape 30 de ani au fost executate de proprietarul navei, societatea Bicaela Serv SRL din Focsani.

Aceste lucrari vor fi urmate in viitor de scoaterea la suprafata a tancului petrolier. In prezent, in santierul naval din Sulina se deruleaza lucrarile de ranfluare a epavei “Mamaia”, scufundata in urma cu aproape 20 de ani.

“De-a lungul timpului, si din aceasta epava s-au taiat bucati de fier vechi, dar in santier a mai ramas o parte din epava plina de noroi la care se lucreaza acum”, a precizat Costel Ifrim.

Acestea sunt primele lucrari care s-au executat in 2007 pentru indepartarea epavelor navelor aflate pe Dunare, pe raza judetului Tulcea. Conform informatiilor furnizate de ARBDD, numarul total al epavelor de pe fluviu este de aproximativ 200.

Citeste articolul O sursa de poluare a Dunarii, neutralizata dupa 2 ani integral in Stirile Locale

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente