O zi de curatenie si voluntariat in Gradinile Botanice din Bucuresti, Cluj-Napoca si Craiova

  0
  1043
  Voluntariat la "Curatenia de Primavara" in Gradina Botanica "Dimitrie Brandza"

  curatenia-de-primavara-in-gradina-botanica-2010_06.jpgSambata, 8 mai 2010, a avut loc „Curatenia de primavara” in Gradinile Botanice din Bucuresti, Cluj-Napoca si Craiova. Evenimentul organizat de Asociatia Team Work a reunit 450 de voluntari in cele 3 orase, acestia strangand in mai putin de 6 ore peste 1.200 de saci (176.000 litri) cu material rezultat din toaletarea spatiului verde.

  Actiunea a fost transmisa live pe Facebook prin fotografii si informatii postate pe tot parcursul zilei. Acestea pot fi vizualizate pe pagina de Facebook a Asociatiei Team Work.

  Participantii la Curatenia de Primavara in Gradina Botanica au fost majoritar la o prima actiune de acest fel (80%), insa in cei 5 ani de cand acest eveniment are loc s-a format un nucleu de voluntari ce participa la curateniile din gradinile botanice din orasele lor, fie primavara, fie toamna. Astfel, 20% dintre participanti (aproximativ 90 de persoane) au participat si la alte editii, unii chiar la toate din 2006 pana in prezent. „Am venit si acum la curatenie pentru ca de fiecare data cand am participat am avut parte de o zi minunata. Este unul dintre proiectele mele favorite pentru ca implica natura, lucrul in echipa, networkingul – lucrurile mele preferate :)” a spus unul dintre participatii la eveniment.

  Peste jumatate din participantii la Curatenia de Primavara in Gradinile Botanice din Bucuresti si Cluj-Napoca au fost studenti, in timp ce in Craiova evenimentul a atras in special elevi de liceu. Initial un eveniment dedicat in exclusivitate studentilor, Curatenia de Primavara a generat din ce in ce mai mult interes si in randul altor categorii de varsta, atat mai mici, cat si mai mari. De asemenea, tot mai multi absolventi, participanti ca studenti la editii anterioare, vin la Curateniile din Gradinile Botanice.

  Curatenia de Primavara 2010 a beneficiat de spijinul Elpreco SA Craiova – partener, Panasonic – sponsor, precum si de sprijinul partenerilor media: BizCampus, EcoMagazin, KissFM (Craiova), WebPR si CampusNews.

  „Curatenia de Primavara” face parte, alaturi de „Gradina Copilului si a Parintelui” (iunie) si de „Curatenia de Toamna” (octombrie), dintr-un proiect mai amplu, „Gradina Botanica – Gradina orasului meu”, ce beneficiaza de sprijinul Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, al Gradinii Botanice „Alexandru Borza” a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si al Gradinii Botanice „Alexandru Buia” a Universitatii din Craiova.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.