Oamenii de zapada ocupa statiunea Straja

1
471

Cea de a doua editie a Festivalului Oamenilor de Zapada debuteaza in aceasta dimineata in statiunea montana Straja.concursul Oamenilor de Zapada

Turistii care-si petrec weekendul in zona montana a judetului Hunedoara au parte de un sfarsit de saptamana „la inaltime”, atat la propriu cat si la figurat.

Statiunea Straja, aflata la o altitudine de 1.445 metri, gazduieste Festivalul Oamenilor de Zapada. Avand in vedere ca editia de anul trecut s-a bucurat de multa apreciere din partea iubitorilor sporturilor de iarna, traditia continua si anul acesta.

„La manifestare se pot inscrie atat cei mici, cat si adultii. Participantii pot construi oameni de zapada sau diverse figurine concepute la libera alegere. Lucrarile realizate vor fi premiate”, a declarat cabanierul Emil Parau, unul dintre organizatorii festivalului-concurs.

La prima editie a manifestarii s-au realizat aproximativ o suta de oameni de zapada si diferite alte lucrari nascocite de imaginatia competitorilor. Copiii s-au intrecut, in general, in dinozauri, schiori, ursuleti sau ciobani cu oite, lucrari din zapada care au ocupat un loc „strategic” in apropierea partiilor de schi.

Drept recompensa, toate „exponatele” au fost premiate cu diplome, medalii si bani. „Nu puteam lasa nicio lucrare nepremiata, pentru ca au fost realizate in mare parte de copii si nu am vrut sa ramana dezamagiti dupa ce au lucrat aproape o zi intreaga. La fel va fi si de data aceasta”, a mai precizat Parau.

La editia din 2009, dintre concurenti nu au lipsit salavmontistii, care acum si-au pus in gand sa dea viata unui om de zapada de cel putin sapte metri inaltime, intrucat vor sa intre in Cartea Recordurilor.

Turistii au parte in acest weekend si de zapada perfecta pentru schi, toate cele sase partii din statiunea din Valea Jiului fiind deschise. Stratul de zapada masoara peste 40 de centimetri, iar cabanierii spun ca doar 20% din locurile de cazare disponibile sunt neocupate.

De asemenea, toate instalatiile de transport pe cablu sunt functionale. Cei care practica sporturi de iarna pot alege, pentru acest sfarsit de saptamana, si statiunile montane Rausor, din Retezat, sau Parang, din Valea Jiului, unde stratul de zapada batatorita permite practicarea schiului in conditii bune.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.