Obama schimba regulile pentru producatorii de masini americane

  0
  407
  Obama schimba regulile pentru producatorii de masini americane
  Obama schimba regulile pentru producatorii de masini americane

  Propunerea administratiei Obama de a reduce consumul de combustibil importat a primit, vineri, reactii pozitive din partea catorva producatori mari de automobile din SUA.

  Propunerea, care vizeaza trecerea de la monopolul masinilor care consuma mult catre automobile mai eficiente, este rezultatul a catorva luni de negocieri intre administratia Obama si producatorii auto. Schimbarea presupune ca producatorii de masini sa ajunga la o eficienta medie a combustibilului pentru flota lor auto de 54,5 mile pe galon, pana in 2025.

  „Aceasta intelegere privind standardele de combustibil reprezinta cel mai important pas pe care natiunea americana l-a facut in lupta pentru independenta fata de combustibilul importat”, a declarat Obama, citat de CNN Money.

  Planul vine in sprijinul angajamentului pe care Presedintele american l-a facut pentru a reduce importurile de combustibil cu o treime, in urmatorii zece ani, angajament anuntat la inceputul anului.

  Cu sustinerea producatorilor auto, noile reguli vor reduce consumul de combustibil al tarii cu 2,2 milioane de barili pe zi in urmatorii 15 ani si vor economisi aproximativ 2 trilioane de dolari, costuri de combustibil, potrivit declaratiilor facute de Obama.

  Pe langa reducerea consumului de combustibil, standardele impuse ar trebui sa reduca in timpul programului si poluarea, cu 6 miliarde tone metrice de emisii de carbon, cantitate care depaseste emisia de carbon realizata de SUA in 2010, potrivit reprezentantilor Casei Albe.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.