Scheletul unui thalattosaur a fost descoperit in Alaska in timpul refluxului. Cum arata reptila marina preistorica

Scheletul unui thalattosaur a fost descoperit in Alaska in timpul refluxului. Cum arata reptila marina preistorica

Scheletul fosilizat al unui Thalattosaur, creatura marina ce popula apele calde, de mica inaltime cu 200 de milioane de ani in urma, a fost descoperit de catre cercetatorii din Alaska, pe tarmul din apropierea Padurii Nationale Tongass, in timpul unui reflux extrem de puternic.

Scheletul fosilizat al unui Thalattosaur, creatura marina preistorica ce popula apele calde, de mica adancime, cu 200 de milioane de ani in urma, a fost descoperit de catre cercetatorii din Alaska, pe tarmul din apropierea Padurii Nationale Tongass, in timpul unui reflux extrem de puternic, informeaza Daily Mail.

Fosila a fost descoperita inca din luna iunie, dar cercetatorii au avut nevoie de timp pentru a determina daca scheletul a apartinut unei specii necunoscute pana acum.

Scheletul descoperit langa orasul Kake din sud-estul statului Alaska pare a fi cel mai complet de pana acum. Alte fosile de thalattosaur au mai fost gasite si in Columbia, Canada, Nevada, Alpi si China.

In prezent fosila se afla la Muzeul Nordului, unde cercetatorii muncesc in continuare pentru a indeparta sedimentele de pe oasele scheletului.

Thalattosaurii au populat marile pentru o perioada de timp intinsa pe aproximativ 30 de milioane de ani. Ei aveau o lungime cuprinsa intre 0,9 si 3 metri, din care peste jumatate era reprezentata de coada. Restul corpului sau arata ca cel al unei soparle, dar picioarele erau modificate pentru a putea fi folosite ca inotatoare.

Au existat trei tipuri de thalattosauri: cei cu dinti ascutiti, folositi probabil pentru a prinde mai usor hrana, cei cu dinti aplatizati, specializati in spargerea cochiliilor si cei fara dinti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,325FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente