Oficial roman despre supervirusul aviar: „Razboiul biologic nu e deloc o prostie”

  0
  391
  Cercetări genetice la scară largă în SUA şi Marea Britanie pentru înţelegerea bolilor şi individualizarea tratamentelor
  Cercetări genetice la scară largă în SUA şi Marea Britanie pentru înţelegerea bolilor şi individualizarea tratamentelor
  Oficial roman despre supervirusul aviar: "Razboiul biologic nu e deloc o prostie"

  Studiul cercetatorilor olandezi despre virusul H5N1 a reaprins discutiile privind razboul biologic, care ameninta omenirea. Virusul izolat de olandezi in laborator se transmite intre animale, insa daca ar suferi mutatii ar deveni extrem de periculos si pentru oameni, avand o rata de mortalitate de 60%, Din aceasta cauza, administratia Statelor Unite a cerut, ieri, cercetatorilor olandezi sa nu faca publice toate detaliile despre reteta virusului in revistele de stiinta, ci sa prezinte doar concluziile generale.

  „N-a fost o decizie usoara”, a spus doctorul Anthony Fauci, seful Institutului National de Sanatate din SUA, institutia care a finantat, initial, cerecetarea. Pe de alta parte, redactorul-sef al revistei „Science” sustine ca guvernul federal ar trebui sa creeze un sistem unde cercetatorii de la nivel international sa poata sa aiba aceasta reteta, care ar putea fi utila in crearea de noi vaccinuri.

  Virusul trebuia studiat intr-un laborator militar

  Specialistii romani in virusologie spun ca, momentan, nu exista motive de ingrijorare, deoarece virusul a fost izolat strict pentru cercetare. „In domeniul virusurilor gripale se fac permanent cercetari, aceastea fiind necesare pentru crerea de noi vaccinuri. Este important sa stim cum se transforma aceste virusuri, iar cercetarea olandezilor nu reprezinta o amenintare pentru sanatatea publica”, considera epidemiologul Amalia Canton.Pe de alta parte, profesorul Molnar Geza, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, sustine ca astfel de retete „n-ar trebui sa ajunga nici in presa si nici pe bloguri”. „Nu inteleg de …

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.