OMV Petrom, amendata cu 40.000 de lei pentru poluare cu petrol in judetul Dambovita

  0
  448
  Gorj: Amend? de 100.000 de lei pentru o poluare cu ?i?ei
  Gorj: Amendă de 100.000 de lei pentru o poluare cu ţiţei
  OMV Petrom, amendata cu 40.000 de lei pentru poluare in judetul Dambovita
  OMV Petrom, amendata cu 40.000 de lei pentru poluare in judetul Dambovita

  Compania OMV Petrom a fost amendata de Garda de Mediu cu 40.000 de lei, dupa ce, in urma unei avarii, pe traseul unei conducte a societatii din Parcul 4 Corabia, judetul Dambovita, s-au scurs circa 150 de litri de petrol, care au ajuns in sol si in apa, potrivit unui comunicat al Garzii.

  Avaria s-a produs joi pe conducta de pompare a titeiului brut apartinand OMV Petrom S.A – Asset VI Muntenia Central, conducta localizata in Parcul 4 Cobia, localitatea Capsuna, judetul Dambovita.

  Ca urmare a acestui incident, comisarii Garzii Nationale de Mediu (GNM) din cadrul Comisariatului Judetean Dambovita au efectuat un control pe teren, constatand ca, in urma avariei produse de coroziune, pe traseul conductei (100 de metri) s-au scurs circa 150 de litri de titei, provocand o poluare a solului pe o suprafata totala de aproximativ 80 de metri patrati, in domeniul forestier.

  Totodata, scurgerea de titei a generat irizatii de petrol pe cursul de apa al paraului Cobia, pe o lungime de circa 3.000 de metri, si a afectat terenul care delimiteaza zona de curgere, pe o suprafata totala de aproximativ 40 de metri patrati, mai informeaza sursa citata.

  In urma celor constatate, comisarii GNM au sanctionat OMV Petrom SA – Asset VI Muntenia Central cu amenda contraventionala in valoare de 40.000 de lei, pentru faptul ca nu a asigurat sisteme proprii de supraveghere a instalatiilor si proceselor tehnologice, ceea ce a condus la poluarea accidentala.

  Totodata, au fost dispuse o serie de masuri cu termen, de care raspunde compania, precum curatarea terenului si aducerea solului la starea initiala pana in data de 25 februarie 2013 si recuperarea integrala a titeiului de pe lungimea afectata a cursului de apa, pana vineri.

  Orice pagube produse ca urmare a poluarii accidentale trebuie suportate de societatea comerciala, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2005, aprobata de Legea nr. 265/2004, cu modificarile ulterioare, se mai arata in comunicatul GNM.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.