OMV Petrom, amendata de Garda de Mediu Bihor pentru scapari de poluanti in apa Barcaului

  0
  464
  Petrom: Am săpat 1.500 de sonde noi în ultimii 10 ani
  OMV Petrom, amendata de Garda de Mediu Bihor pentru scapari de poluanti in apa Barcaului

  Un control al Garzii de Mediu Bihor, efectuat la inceputul acestei saptamani, s-a lasat cu o amenda de 50.000 de lei pentru Zona de Productie 1 Crisana-Banat din comuna bihoreana Suplacu de Barcau a societatii OMV Petrom.

  Potrivit sefului Comisariatului Judetean Bihor al Garzii de Mediu, Gheorghe Ratiu, in urma controlului au fost constatate defectiuni la Statia de epurare a apelor industriale de la Suplac, defectiuni care au cauzat „aparitia de irizatii de produse petroliere in raul Barcau”.

  La analizele de laborator s-au constatat depasiri ale concentratiilor maxime de substante poluante in apele epurate si evacuate in rau, la indicatori precum „materiale in suspensie, cloruri, amoniac, fosfor total, fenoli, substante extractibile si azot total”.

  Pe langa amenda contraventionala, deja achitata de reprezentantii OMV Petrom, comisarii Garzii de Mediu au obligat societatea si sa remedieze defectiunile de la Statia de epurare a apelor industriale din Suplacu de Barcau, astfel incat sa nu se mai produca scurgeri de ape contaminate in albia raului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.