OMV Petrom (SNP) a inaintat autoritatilor statului doua notificari, solicitand rambursarea unor costuri de decontaminare a mediului de 91,6 milioane lei

OMV Petrom (SNP) a inaintat autoritatilor statului doua notificari, solicitand rambursarea unor costuri de decontaminare a mediului de 91,6 milioane lei

OMV Petrom (SNP) a inaintat autoritatilor statului doua notificari, solicitand rambursarea unor costuri de decontaminare a mediului de 91,6 milioane lei, dintr-un total estimat la 2,45 miliarde lei (601 milioane euro), pentru ecologizarile pe care compania s-a angajat sa le faca prin contractul de privatizare. “OMV Petrom a inaintat doua notificari prin care solicita rambursarea costurilor de decontaminare a mediului, in suma de 91,68 milioane de lei. Pana in prezent, statul roman nu a platit sumele solicitate. Procedurile contractuale de rambursare sunt in desfasurare”, se arata in raportul anual al companiei.

Potrivit contractului de privatizare, OMV Petrom va recupera de la stat costurile cu lucrarile de ecologiyarecu aceste lucrari, intrucat sunt activitati de explorare si productie efectuate inaintea momentului privatizarii.

“Conform contractului de privatizare, OMV Petrom are obligatia de a inchide sondele care sunt abandonate si care urmeaza sa fie scoase din functiune. Aceste cheltuieli vor fi recuperate de la statul roman, intrucat acestea se refera la activitati de explorare si productie efectuate inaintea procesului de privatizare a OMV Petrom, din 2004”, se precizeaza in raport.

Pentru lucrarile de dezafectare a sondelor OMV Petrom estimeaza creante recuperabile in valoare de 1,99 miliarde de lei (488 milioane de euro).

OMV Petrom este cea mai mare companie romaneasca listata la Bursa de Valori Bucuresti, cu o capitalizare de 24,3 miliarde lei. Statul detine o participatie de 20,64% la OMV Petrom, prin Ministerul Economiei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente