ONG-uri de mediu solicita suspendarea activitatii fabricii Schweighofer din Covasna

Asociatia Bankwatch Romania, cu sediul in Bucuresti si Asociatia Neuer Weg, cu sediul in Fagaras/BV, au depus cereri privind suspendarea functionarii, fara autorizatiile necesare, a fabricii de debitare si prelucrare a lemnului din com. Reci, jud. Covasna, a s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl.
LINK: CCPM – Suspendare-Schweighofer-Reci

Fabrica s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl. a fost construita ilegal (cu incalcarea repetata a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii si a legislatiei europene si romanesti privind elaborarea Studiilor de Impact asupra Mediului (SEA si EIA).

Mai mult decat atat, fabrica si statia de cogenerare aferenta inca nu au obtinut autorizatia integrata de mediu si nici autorizatie de functionare, dezbaterea publica la Agentia pentru Protectia Mediului Covasna fiindprogramata pentru 18. 05. 2015. Cu toate acestea, fotografii realizate in ultimele saptamani, inclusiv in 30. 04. 2015, arata o activitate de productie intensa in acea unitate de productie, inclusiv stive de produs finit (cherestea). Pornind de la experientele anterioare cu activitatea firmei s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl., exista suspiciunea ca, de la bun inceput, si la fabrica de la Reci se va prelucra lemn taiat ilegal.

Consideram ca astfel sa incalca o serie de prevederi legale, cum ar fi Codul Silvic,  Codul Muncii si legislatia privind functionarea societatilor comerciale.

Hans Hedrich, vicepresedinte
Asociatia Neuer Weg, Fagaras

ANEXA: Cerere adresata Corpului de Control al Primului Ministru
CCPM – Suspendare-Schweighofer-Reci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *