25% din masini = 90% din poluare

25% din masini = 90% din poluare
25% din masini = 90% din poluare

Poluarea aerului ucide, la scara mondiala, mai multe persoane decat malaria si sida impreuna. Studiile arata si influenta calitatii aerului asupra dezvoltarii copiilor. Oamenii de stiinta s-au aplecat asupra problemei si au cautat solutii. Un studiu facut de cercetatorii de la Universitatea din Toronto a aratat ca 25% din autoturisme si camioane sunt raspunzatoare pentru 90% din poluare. Cauza este atat starea si varsta vehiculului, cat si modul de conducere, informeaza site-ul toolito.com (30 aprilie).

Autorii studiului au monitorizat emisiile a 100.000 de vehicule aflate in mers pe una din marile artere din Toronto. 25% din aceste vehicule au emis 95% din negrul de fum, 93% din monoxidul de carbon si 76% din compusii volatili organici, multi dintre acestia considerati cancerigeni.

Analizand gazele de esapament, cercetatorii au constatsat multe variatii in functie de vechimea masinii, felul in care este intretinuta, dar si felul in care este condusa – accelerarile agresive cresc volumul emisiilor.

Analizand gazele de esapament, cercetatorii au constatat multe variatii in functie de vechimea masinii, felul in care este intretinuta, dar si felul in care este condusa – accelerarile agresive cresc volumul emisiilor.

Concluzia este ca tintind in special vehiculele vechi, prost intretinute si soferii agresivi in trafic s-ar putea obtine o ameliorare a calitatii aerului. Primele de casare, obligativitatea testelor de emisii si o politie mai eficienta si, poate, cateva date furnizate de tabloul de bord al masinii ar putea fi solutii ce merita aplicate, considera cercetatorii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente