Opel va lansa o nava amiral pe hidrogen in 2016

  Opel va lansa o nava amiral pe hidrogen in 2016

  Opel pregateste un nou model pe baza de celule de hidrogen, care va debuta pe piata in anul 2016 si va fi noul varf de gama al brandului GM. Autoturismul va fi produs in numar de 20.000 de exemplare pe an.

  Viitorul autovehicul va fi pozitionat deasupra lui Insignia si va fi oferit si cu motoare traditionale. Totusi, scopul principal al acestei lansari ramane crearea unei imagini cat mai “verzi” a grupului General Motors.

  Klaus Franz, presedintele consiliului de administratie Opel, a declarat ca acest model va veni cu solutii avangardiste in materie de propulsie hibrida comparativ cu ceea ce vedem pe noul Ampera electric, potrivit Automotive News.

  Oficialul Opel a dezvaluit faptul ca noul model va fi construit in Germania, pornind de la noua platforma Epsilon 2 cu ampatament marit, acesta fiind numit la nivel intern TOL (top of the line).

  Cu cateva luni in urma, CEO-ul Opel, Karl-Friedrich Stracke, a dat nastere unor zvonuri potrivit carora modelul va avea forme de crosssover, insa aceasta ipoteza nu a fost ulterior confirmata.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *