ONG-urile, invitate sa aiba grija de animalele salbatice din Delta Dunarii

ONG-urile, invitate sa aiba grija de animalele salbatice din Delta Dunarii

Planul contine sase puncte, iar unul dintre acestea se refera la acordarea spre folosinta a unor terenuri, in anumite zone din Delta, care vor fi transformate in rezervatii de animale ce pot constitui atractii turistice. Aceste rezervatii pot fi administrate de diferite entitati, inclusiv organizatii nonguvernamentale, care insa vor avea responsabilitatea de a asigura hrana si intretinerea animalelor semisalbatice.
„Este vorba de o serie de masuri ce vizeaza atat constientizarea proprietarilor asupra respon-sabilitatilor legale privind normele sanitar veterinare, cat si eliminarea animalelor domestice abandonate in mediul natural si salbaticite din cauza lipsei surselor de hrana, sau elaborarea strategiei pentru cresterea animalelor. De asemenea, planul se refera si la implicarea autoritatilor locale si a beneficiarilor de animale salbaticite in gestionarea durabila a Rezervatiei precum si valorificarea in scop turistic a unor grupuri restranse de cai semisalbaticiti. Se incearca punerea la dispozitie a unor suprafete de teren din domeniul public al statului si, cu sprijinul Administratiei Rezervatiei, sper sa putem sa beneficiem de astfel de suprafete, iar ONG-urilor sa li se puna la dispozitie aceste suprafete, sa le ingrijeasca si sa devina astfel puncte de atractie turistica”, a declarat prefectul Vasile Gudu.
Acesta a mai precizat ca noul plan de masuri a fost realizat prin colaborarea mai multor institutii, printre care Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Directia Silvica si Prefectura Tulcea. Documentul va fi inaintat Guvernului, care ar urma sa gaseasca sursele financiare necesare punerii in practica a masurilor inscrise in plan.
„Este un plan de masuri de care Rezervatia are nevoie si, neavand sursele financiare necesare pentru toate aceste activitati, vom inainta planul de masuri Guvernului si speranta noastra este ca vor fi alocate sume de bani de care Rezervatia are intr-adevar nevoie pentru rezolvarea acestei probleme a cailor care traiesc in semisalbaticie”, a mai precizat prefectul judetului Tulcea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,356FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente