Deputatul Lucia Varga spune STOP proiectului de la Rosia Montana

Deputatul Lucia Varga spune STOP proiectului de la Rosia Montana

Deputatul liberal Lucia Varga crede ca proiectul de la Rosia Montana trebuie stopat, pronuntandu-se in acest sens la o intalnire organizata la Cluj cu reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale din domeniul protectiei mediului.
„Sper sa-mi conving toti colegii si sa conving pe toata lumea si din coalitia USL ca trebuie sa stopam acest proiect Rosia Montana, pentru ca din pacate in Romania sunt situatii in care agentii economici pleaca si lasa in urma efectele poluarii datorita activitatilor lor si ramane statului sa ingrijeasca si sa gestioneze aceste iazuri de decantare, cum este in cazul exploatarii aurului”, a spus Lucia Varga.
Ea a amintit de precedente in domeniu, cum a fost cazul poluarii din Maramures.
„Am fost cu cativa ani in urma in zona Maramuresului si am vazut ce inseamna un iaz rupt si am vazut ce inseamna poluarea cauzata de neintretinerea unui iaz. Nu vreau sa mai vad in Romania asa ceva”, a completat liberala.
Lucia Varga acuza actuala guvernare ca nu se ocupa de problemele de mediu.
„Observam ca mediul inconjurator a fost abandonat in actuala guvernare, ministerul Mediului este acum cel care a fost evaluat de Banca Mondiala ca unul care nu a accesat fondurile europene corespunzator si noi vrem sa aducem imbunatatiri inclusiv pentru accesarea mai buna a acestor fonduri europene. E o prioritate pentru PNL protectia mediului si sper ca pentru USL sa fie de asemenea o prioritate in guvernarea viitoare”, a afirmat Lucia Varga, care sustine acordarea de facilitati fiscale mediului de afaceri care investeste in politici verzi si in reducerea poluarii.
De asemenea, deputatul PNL este pentru conservarea biodiversitatii cu respectarea dreptului la proprietate si crede ca atunci vom avea un respect real din partea proprietarilor fata de mediu si fata de zonele protejate cand le vom acorda compensatii. Ea a mai spus ca aceste compensatii vor fi o prioritate pentru PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *