Opel vrea sa lanseze o masina electrica de oras

  0
  332

  Constructorul auto german Opel intentioneaza ca in maximum trei ani sa scoata pe piata o masina electrica de mici dimensiuni pentru oras, potrivit conducerii companiei. Opel Corsa

  „Ne gandim la o masina electrica mica, cu dimensiuni mai reduse decat modelul Corsa. Vedem un potential puternic de dezvoltare in orase, la nivel mondial”, a declarat Nick Reilly, directorul general al companiei, citat de AFP.

  Noul autoturism va fi disponibil si intr-o varianta bazata pe combustibili conventionali, a indicat un purtator de cuvant al Opel.

  Constructorul va lansa anu viitor Opel Ampera, prima masina cu propulsie in intregime electrica a companiei germane.

  Totodata, Reilly a precizat ca mai multe guverne vor sa sustina financiar piata automobilelor electrice de mici dimensiuni.

  General Motors vrea ajutoare publice de pe urma Opel

  Pe de alta parte, constructirul auto american General Motors (GM), compania-mama a Opel, vrea sa investeasca mai mult in subsidiara sa europeana, pentru a incerca sa obtina ajutoare publice de 2,7 miliarde de euro de la Uniunea Europeanp, informeaza AFP.

  Grupul auto american intentioneaza sa contribuie cu 600 de milioane de euro la acest plan si cere statelor europene in care se afla uzine Opel ajutoare publice de 2,7 miliarde de euro.

  Potrivit unor surse citatate de AFP, GM ar considera ca majorarea propriilor investitii ar fi necesara pentru a obtine sprijinul guvernului german, de la care spera sa obtina cea mai mare aprte a fondurilor publice, respectiv 1,5 miliarde de euro.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.