Operatorii economici, obligati sa isi declare valorile anuale de emisii de gaze

0
267

Vicepresedintele Agentiei Nationale de Mediu, Vasile Bran, a declarat, luni, la Brasov, ca operatorii economici vor trebui sa declare, prin certificate anuale depuse la Registrul National al Emisiilor Gazelor cu Efect de Sera, in ce masura vor polua mediul.

Vor fi infiintate societati acreditate de catre Ministerul Economiei si Comertului, care vor verifica situatia agentilor economici poluatori. De asemenea, fiecare dintre operatori vor fi obligati sa isi declare, prin certificate anuale in ce masura este poluat mediu”, a spus vicepresedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), Vasile Bran, in cadrul seminarului „Implementarea Registrului National al Emisiilor Gazelor cu Efect de Sera”.

Potrivit lui Bran, agentii economici care depasesc valorile declarate, au posibilitatea de a-si cumpara certificate de la bursa. „Totusi, declaratiile false vor fi amendate cu 40-100 de euro pentru tona de dioxid de carbon depasita”, a adaugat potrivit NewsIn, vicepresedintele ANPM.

Potrivit reprezentantilor ANPM, Registrul National al Emisiilor Gazelor cu Efect de Sera se inscrie pe linia masurilor adoptate de Romania in vederea indeplinirii atat a obligatiilor asumate prin semnarea Protocolului de la Kyoto, cat si celor ce deriva din transpunera Directivei 87 din 2003 a Uniunii Europene in legislatia nationala – Hotararea de Guvern 780/2006, privind stabilirea schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera.

Sursa: 9 AM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.