Opt scoli din judetul Bacau au „inverzit”

  0
  709

  Acestea fac cursuri si deruleaza proiecte prin care elevii invata cat de important este sa protejeze mediul.scoli verzi

  Pana acum, opt institutii de invatamant din judetul Bacau au reusit sa obtina statutul de Scoli Eco. Patru dintre acestea au primit Steagul Verde inca din 2007, iar altele au obtinut mult-ravnitul titlu in cursul acestei luni, dupa eforturi care au durat mai bine de doi ani. Numarul candidatelor a fost mai mare, dar putine au fost alese. „15 Scoli din Judetul Bacau au fost supuse monitorizarii pentru obtinerea Steagului Verde timp de doi ani. Acestea au trebuit sa demonstreze cu materiale video, foto si activitati ca sunt unitati de invatamant care pun accent foarte mare pe protectia mediului”, a declarat Maria Ionos, purtatorul de cuvant al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Bacau.

  Un plus de prestigiu
  Steagul Verde este ravnit de multe scoli pentru ca aduce un plus de prestigiu celui care il detine. Orice unitate care detine aceasta distinctie are asigurat statutul de Scoala Europeana, pe care il au doar 5.000 de unitati de invatamant din intreaga lume. Cei care au luat „steagul” spun ca munca de-abia acum incepe.

  „Acest steag verde este doar un simbol, dar el trebuie intretinut. Copiii se implica in fiecare zi in activitati de mediu. Am iesit pe locul trei in oras la cantitatea de maculatura adunata. Am plantat copaci in parcuri si paduri. Am impartit curtea scolii in mai multe zone si fiecare clasa trebuie sa aiba grija de coltul sau”, ne-a explicat Floarea Popa, coordonatorul de proiect la Scoala „Al. I. Cuza”. Sefii APM se asteapta ca elevii scolilor „eco” sa se implice in problemele comunitatii.

  „Asteptam de la ei sa ne semnaleze toate neregulile pe care le observa in oras, legate de modul in care bacauanii respecta mediul inconjurator. Sa ii traga de maneca pe cei care arunca gunoiul pe strada si sa foloseasca spatiul verde in mod civilizat”, a adaugat sefa APM.

  Cine are Steagul Verde
  Cele patru scoli care se mandresc din 2007 ca detin Steagul Verde sunt Colegiile Tehnice „Gh. Asachi” din Onesti si „Grigore Cobalcescu” din Moinesti, Scoala „Scarlat Longhin” din Dofteana si Gradinita nr. 13 „Magnolia” din Onesti. Anul acesta, li s-au alaturat alte patru scoli: Colegiul Pedagogic „Stefan cel Mare”, Scoala „Al.I.Cuza”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, toate trei din municipiul Bacau, precum si scoala din comuna Traian.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.