Ordonanta care blocheaza constructiile ar putea trece pe sest de Parlament

  0
  322

  constructii_02_zoom.jpgOrdonanta de guvern care blocheaza constructiile in toate oresele Romaniei este pe cale sa produca o incaierare parlamentara.

  O intentie buna a Executivului, care ar fi trebuit sa salveze spatiile verzi, s-a transformat intr-o aberatie legislativa. S-au blocat prin lege toate constructiile pe spatiile care figureaza in „verde” in scriptele primariilor si care sunt cu totul altceva decat parcuri, gradini si spatii verzi. Asa cum „Gardianul” a relatat, acest demers a fost facut la doua capete. Ordonanta guvernului a fost dublata de un proiect legislativ initiat de senatorul Marian Marinescu al carui text, culmea, este identic cu cel al Guvernului. Coincidenta este una mult prea mare, pentru a nu isca unele semne de intrebare.

  Proiectul senatorului Marinescu a fost blocat de colegii sai din comisiile de specialitate, care au inteles confuzia. Ordonanta de guvern insa este la un pas de a trece pe sest de Parlament. Conform procedurilor, actul emis de executiv a ajuns la comisiile de specialitate, care ii vor da un aviz negativ sau pozitiv. De acolo ar trebui sa fie supus la vot. Numai ca tot regulamentul Camerei Deputatilor spune
  ca, in cazul in care trec 45 de zile de la emiterea ordonantei, iar scenariul de mai sus nu se intampla, actul guvernului ramane in picioare, considerandu-se aprobare tacita.

  Alegerile de saptamana trecuta si bataliile politice din ultima vreme au facut ca ordonanta „verde” sa fie uitata in sertarele celor de la comisiile de specialitate. Acum insa, mai multi parlamentari si-au amintit de actul aberant, care aduce cu o a doua nationalizare si s-au gandit sa-l puna in dezbatere. Numai ca se pare ca ordonanta „verde” si-a pierdut urma in Parlament. Este foarte probabil ca ea sa apara exact dupa ce expira termenul de 45 de zile de la emitere, pentru ca ea sa nu mai poata fi anulata. Acest lucru va isca insa un scandal de proportii, urmat probabil de un val de procese de pe urma carora statul roman va plati despagubiri de ordinul zecilor de milioane de euro.

  Sursa: Gardianul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.