Organizatiile non-profit din Roman pot lua bani de la Consiliul Judetean

Organizatiile non-profit din Roman pot lua bani de la Consiliul Judetean

Consiliul Judetean Neamt a finantat in acest an 23 de organizatii, asociatii sau fundatii, cele mai multe din Piatra Neamt. O finantare de doar 56.076 lei au primit din partea Consiliului Judetean Neamt trei organizatii non-guvernamentale din Roman.

ONG-urile din Roman au fost eligibile dintr-o lista mult mai mare de organizatii non-profit care au aplicat pentru fonduri nerambursabile de la Consiliul Judetean. Astfel, pe domeniul asistenta sociala, la Roman a obtinut finantare Asociatia Sociala Culturala Ecologica Romascana “Contjur” Roman. Proiectul asociatiei este infiintarea unui birou de consiliere pentru cetateni, ca sprijin activ al autoritatilor locale in luarea deciziilor importante pentru comunitate. Suma solicitata de Asociatia Sociala Culturala Ecologica Romascana “Contjur” a fost 26.400 lei. Suma totala pe acest domeniu oferita de CJ Neamt a fost de 144.155 lei, pentru cinci proiecte.
Pe domeniul activitatilor sportive si de tineret au fost alese doua ONG-uri din Roman, din sase eligibile. Suma totata oferita de CJ Neamt pentru acest domeniu a fost de 292.935 lei.
Asociatia pentru Educatie Permanenta si Dezvoltare-Roman a solicitat si a primit suma de 7.676,25 lei pentru proiectul „ECO Roman – Eu curat orasul Roman”, iar Asociatia de Initiativa Locala 2002 – Roman a primit 22.000 lei pentru proiectul „Tineri foto-reporteri pentru comunitate”. In timp ce participantii in cadrul proiectului „ECO Roman” au putut fi vazuti de romascani cum string gunoiul de pe strazile orasului sau din alte zone de agrement, tinerii cu talent la fotografie si jurnalism au facut cursuri intr-o tabara in statiunea Oglinzi.
Pe domeniul cultura si religie, nici un ONG de profil din municipiul Romanul nu a aplicat pentru finantare, desi finantarea nerambursabila disponibila a fost in total de 200.000 lei. Suma a fost impartita intre 12 fundatii si asociatii din Piatra Neamt. In total, Consiliul Judetean Neamt a finantat in acest an 23 de organizatii, asociatii sau fundatii, cele mai multe din Piatra Neamt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *