Organizatorii proiectului „Let’s Do It Romania!” mizeaza pe voluntarii nemteni

  0
  452
  "Let`s Do It, Romania!" va invita la statia de reciclare Remat Holding
  Organizatorii proiectului "Let's Do It Romania!" mizeaza pe voluntarii nemteni

  Actiunea de cartare a zonelor din Neamt care urmeza sa fie curatate de gunoaie pe 12 mai, in cadrul proiectului „Let’s Do It Romnia”, se apropie de final.

  Voluntari au propus ca anul acesta, nemtenii care vor participa la Ziua de Curatenie Nationala sa stranga deseurile de pe malurile raului Bistrita, malurile raului Moldova, de pe muntele Cozla, Batca Doamnei si de pe dealul Carloman. Cu cateva zile inainte de inceperae actiunii cei implicati in desfasurare proiectului vor anunta punctele de intalnire a voluntarilor si zonele in care se va actiona. „Activitatile pe care le desfasuram in cadrul proiectului «Let’s Do It, Romania!» sunt esentiale pentru ca ceea ce dorim, nu este sa mobilizam oamenii la nesfarsit si pentru o singura zi pe an, ci scopul nostru este sa responsabilizam cetatenii pe termen lung si sa-i facem mai constienti de valoarea mediului inconjurator si de urmarile negative ale actiunilor omului. Iar implicarea voastra in echipa de organizare, ca voluntari, ne va ajuta cu siguranta sa ne apropiem cu inca un pas de scopul proiectului”, sustin membrii echipei „Let’s Do It Romania!”.

  La actiune vor participa si cateva mii de elevi din cadrul scolilor din judetul Neamt. Pana pe 9 mai, directorii unitatilor de invatamant trebui sa transmita catre Inspectoratul Scolar Neamt o situatie care sa cuprinda date referitoare la numarul participantilor si zonele in care acestia vor actiona.

  In cadrul celor doua editii anterioare, peste 500.000 de voluntari din intreaga tara au participat la Ziua de Curatenie Nationala, ocazii cu care au colectat 1.300.000 de saci de deseuri.

  Actiunea globala de curatenie „Let’s Do It World!” se desfasoara in perioada 24 martie-25 septembrie, iar pe 12 mai, pe langa romani vor iesi sa curete zonele naturale de gunoaie si cei din Bulgaria, Republica Moldova si Turcia.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.