Oricine poate fi EROU: Bacauanul care a facut turul EUROPEI pe bicicleta

Oricine poate fi EROU: Bacauanul care a facut turul EUROPEI pe bicicleta

Viata ca un film. Un film documentar. Povestea cicloturistului Anton Duma, bacauanul care a facut turul Europei pe bicicleta, va fi ilustrata sub forma unui scurtmetraj in cadrul campaniei „Oricine poate fi erou”, initiata de Discovery Channel in Romania. Filmarile au avut loc in aceasta saptamana in satul natal al „actorului” principal, Valea Mare (comuna Faraoani), fiind realizate de o echipa profesionista trimisa de coordonatorii concursului.

Expeditie

Pasiunea si spiritul de aventura au fost principiile de baza in alegerea celor 10 finalisti, selectionati de un juriu international. Anton Duma a convins prin calatoria realizata pe Batranul Continent in intervalul 2009-2010.
O perioada in care a traversat 23 de tari europene si a parcurs 18.430 km. Totul in 187 de zile, exclusiv pe bicicleta. „Si-a urmat visul de a face expeditia cicloturistica suprema (…) cu un start financiar de doar 200 de euro”, se anunta pe pagina de Facebook a competiei „Oricine poate fi erou”.

Jurizare

In iunie, documentarele cu povestile finalistilor vor fi disponibile pe Facebook si vor fi difuzate in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), unde, in urma unei noi jurizari (realizata de catre un juriu profesionist desemnat de organizatorii festivalului) si a voturilor primite pe Facebook, va fi desemnat si castigatorul. Marele premiu este de 3.000 euro. Toate cele 10 filme vor fi difuzate apoi pe Discovery Channel in Romania.
Dana Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *