Palatul Parlamentului – De la consumator la producator de energie

Casa poporului producator de energie. Cum ar fi posibil acest lucru? Prin folosirea resurselor de energie regenerabila. „Palatul Parlamentului, Cladire 0 Energie” este un proiect ce cuprinde aceste masuri. Prin acest proiect, lansat astazi, comisia de industrii a Camerei deputatilor incearca sa demonstreze ca o cladire cum este casa poporului poate fi si producator de energie, nu doar consumator.

„Palatul Parlamentului, Cladire 0 Energie” cuprinde un set de masuri ce ar trebui luate pentru autonomizarea energetica a Casei poporului si reducerea cu 50% a consumului.

Promovarea resurselor de energie regenerabila, panourile fotovoltaice, termice, dar si reducerea consumului de energie prin folosirea becurilor economice sau prin monitorizarea echipamentelor electronice in functionarea lor sunt doar cateva dintre ele.

Presedintele Comisiei de Industrii Iulian Iancu sustine ca aceste metode ar putea transforma Palatul parlamentului din consumator in producator de energie. „Cred ca din suprafata sa cladirea va fi producator de energie si va vinde in retea energie electrica mai mult decat consuma.
Energie solara care in baza legii pe care acum o avem in finalizare poate sa beneficieze de patru certificate verzi pentru promovarea ei, adica un certificat verde are 55 de euro, deci o sustinere la nivelul de 220 de euro pe megawatt/ora. Incurajator pentru orice investitor care doreste sa investeasca in energie solara”, spune Iancu.

Consumul energetic este considerabil. „Practic in momentul actual cladirea realizeaza costuri de 130 de miliarde de lei vechi, 3,3 milioane de euro pentru ca consuma 16 milioane de kw pe ora, echivalentul consumului unui oras ca Ramnicu Sarat”, a mai spus Iancu.

Pentru evaluarea tuturor costurilor tot azi a fost demarat si un audit energetic. Iulian Iancu spune ca acest lucru nu implica niciun ban de la buget. Mai mult el spune ca se bazeaza pe fonduri europene pentru energie si resurse regenerabile. Punerea in practica a proiectului ar putea fi posibila peste un an cel mai devreme.

Sursa: The Money Channel

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente