Grad ridicat de poluare la Teheran, locuitorii invitati sa paraseasca orasul

  0
  275
  Grad ridicat de poluare la Teheran, locuitorii invitaţi să părăsească oraşul
  Grad ridicat de poluare la Teheran, locuitorii invitati sa paraseasca orasul

  Ministrul sanatatii iranian, Marzieh Vahid Dastjerdi, le-a recomandat miercuri locuitorilor Teheranului sa paraseasca orasul, care de cateva zile se confrunta cu un nivel crescut de poluare, informeaza AFP.

  „Daca locuitorii Teheranului au posibilitatea sa plece din oras este bine sa o faca, pentru a scapa de conditiile atmosferice nefavorabile”, a explicat ministrul iranian, citat miercuri de cotidianul Arman.

  Gradul de poluare a ajuns la un nivel critic in ultimele zile in capitala si in alte mari orase iraniene.

  O reuniune guvernamentala a fost amanata la Teheran si au fost inchise scolile si universitatile din orasele afectate de poluare

  In pofida acestor masuri, „calitatea aerului se mentine la niveluri periculoase si concentratia de emisii poluante a sporit in ultimele 24 de ore”, in special la Teheran, a declarat un reprezentant al departamentului de resort.

  Din cauza poluarii excesive, tot mai multe persoane cu probleme s-au prezentat la medic. Masurile pentru reducerea poluarii au costat economia iraniana aproximativ 275 milioane dolari, dupa cum a declarat pentru ISNA deputatul Mohammed Reza Tabesh.

  Teheranul numara aproximativ 8 milioane locuitori si este unul din cele mai poluate orase din lume, din cauza pozitiei sale geografice /1.500 metri altitudine/ si a sporirii numarului de autovehicule.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.