Parcul National Retezat si Dunarea, in faza a doua a nominalizarilor pentru „Cele sapte minuni naturale”. Votati aici!

0
376

Parcul National Retezat si fluviul Dunarea au reusit sa treaca de prima faza a nominalizarilor pentru „Cele sapte noi minuni naturale ale lumii”. Delta Dunarii, nominalizata in faza nationala, nu a reusit sa treaca mai departe.
parcul national retezat si dunarea
Din cele 430 de situri naturale din 224 de tari, nominalizate in prima faza a campaniei, cea nationala, doar 261 de locatii au trecut in faza a doua, printre acestea numarandu-se si Parcul National Retezat si fluviul Dunarea, ca nominalizare comuna a mai multor tari.

Toate nominalizarile se refera la situri naturale sau monumente naturale care nu au fost create sau alterate semnificativ de oameni din motive estetice.

Campania „Cele sapte noi minuni naturale ale lumii” are trei faze: calificarea nationala, faza nominalizarilor si faza finala.

De la 1 ianuarie 2009, doar un sit natural din fiecare tara merge mai departe, si anume cel mai votat pana pe 31 decembrie 2008.

Votul din faza nominalizarilor continua apoi pana la 7 iulie 2009. Grupul de experti al „Celor sapte minuni naturale ale lumii”, sub conducerea profesorului Federico Mayor, fostul director general al UNESCO, va studia primii 77 de nominalizati si va alege 21 de finalisti.

In iulie 2009, cei 21 de finalisti vor fi supusi votului public pana in anul 2011, cand vor fi alese noile minuni naturale ale lumii.

Aproape 100 de milioane de oameni au votat pentru „Cele sapte noi minuni ale lumii”, cealalta campanie a fundatiei elvetiene non-profit „Cele sapte noi minuni”. Castigatorii au fost Piramida de la Chichenitza (Mexic), Taj Mahal (India), orasul Petra (Iordania), statuia lui Hristos Mantuitorul (Brazilia), Colosseum (Italia), Marele Zid al Chinei si Machu Picchu (Mexic).

Ajutati Parcul National Retezat si Dunarea sa intre in cele sapte noi minuni naturale, votand pe site-ul campaniei, www.new7wonders.com.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.