E greu de crezut ca intr-o Romanie rupta in bucati de interese economice de partid se mai gasesc oameni care sa se gandeasca si la o afacere care sa protejeze mediul inconjurator si care sa fie o alternativa pe termen lung la poluarea termocentralelor din tara. Cu toate acestea, o mana de oameni a investit in cel mai mare parc fotovoltaic din jurul Capitalei si vrea sa demonstreze ca se pot realiza profituri mici pe termen lung, iar asta, fara a deranja mediul inconjurator. Proiectul „Solen”, dezvoltat in comuna Brezoaiele, la aproximativ 30 de km de Capitala, a intrat acum „in paine”, prin cuplarea la sistemul energetic national, furnizand energie electrica la preturi fara concurenta si fara nicio urma de poluare.
Reprezentantii „Solen” considera ca orice tip de energie regenerabila reprezinta viitorul in dezvoltarea economiei, prin furnizarea unei alternative sustenabile, inepuizabile si curate. Productia de energie solara este independenta de alt tip de energie si intareste stabilitatea economica a tarii, prin reducerea nevoii importului combustibililor fosili. „Avantajele acestui tip de energie sunt globale, iar noi vrem sa fim cei care o sustin in Romania. Credem ca orice tip de energie regenerabila reprezinta viitorul in dezvoltarea economiei, prin furnizarea unei alternative sustenabile, inepuizabile si curate. Productia de energie solara este independenta de alt tip de energie si intareste stabilitatea economica a tarii, prin reducerea nevoii importului combustibililor fosili. Avantajele acestui tip de energie sunt globale, iar noi vrem sa fim cei care o sustin in Romania”, spune Florin Bucoveanu, reprezentantul Solen.
Investitie de milioane de euro
Proiectul „Solen” este rodul unei investitii de 1,6 milioane de euro intr-un parc de panouri fotovoltaice, cu o putere totala instalata de 1MW. Localizat in Comuna Brezoaiele, la 32 de kilometri de Bucuresti, „Solen” face parte dintr-un complex energetic cu o putere cumulata de 3,5MW. Solen este o companie romaneasca tanara, orientata catre dezvoltarea unui sector esential din economie: energia solara. Radiatia solara a fost recoltata de oameni dintotdeauna, folosind metode din ce in ce mai evoluate, pentru a o transforma in energie. Acum, energia solara reprezinta una dintre cele mai plauzibile solutii pentru problemele energetice cu care se confrunta oamenii la nivel global. Prin demersul sau de pionierat, Solen vrea sa sustina energia curata in Romania, prin intermediul proiectului, care in momentul de fata are o putere totala de 1 megawatt.
Fara poluare
Asa dupa cum ne-a explicat Florin Bucoveanu, avantajele energiei solare sunt lipsa emisiilor de sera, materia prima infinita – radiatia solara -, independenta fata de sursele conventionale de energie, precum si crearea de locuri de munca. Studiile demonstreaza ca, in ultimii ani, industria de energie solara din Europa a creat peste 100.000 locuri de munca. Prin utilizarea de panouri fotovoltaice de ultima generatie, „Solen” are un randament energetic ridicat. Mai mult, prin amplasarea intr-o zona slaba din punct de vedere agricultural, in afara zonelor de protectie naturala, proiectul „Solen” are un impact minim asupra mediul.
Tehnologie de varf la Brezoaiele
Parcul solar este alcatuit din panouri de tipul S-240D, cu o durata de viata utila estimata la peste 25 de ani. Acestea au grad de eficienta de 16% si folosesc materiale de ultima generatie: celule fotovoltaice de mare randament, sticla temperata sau cadru de aluminiu anodizat.
Numar panouri fotovoltaice: 4320
Putere: 240 Watt-peak (Wp)/ panou
Putere totala: 1 MWp
Suprafata totala: 7.028 m2
Suntem din mun. Iasi, detinem 4000 mp si dorim sa infiintam un parc fotovoltaic. Dorim consultanta, indrumare, eventual sa acceptati o vizita la dv. Va multumesc