Partidul Ecologist Roman – Au fost stranse peste 1.400 de semnaturi

Sub mesajul „POLUAREA RADIOACTIVA NU SE OPRESTE LA GRANITA”, Partidul Ecologist Roman a deschis duminica, 9 martie 2008, un punct pentru strangerea de semnaturi impotriva constructiei centralei nucleare de la Belene (Bulgaria) si impotriva transportului pe Dunare a deseurilor radioactive ce vor rezulta din activitatea acesteia.

Inca din prima zi, 304 romani si-au manifestat in scris acordul pentru sustinerea acestui demers. Interesul si ingrijorarea romanilor fata de problemele ecologice grave la care suntem expusi cu buna stiinta par a fi in crestere avand in vedere si numarul sustinatorilor din zilele urmatoare. Astfel, luni, 10 martie 2008, au trecut pe la cortul instalat in Piata Universitatii si si-au dat in scris acordul pentru sustinerea acestor demersuri alti 427 romani, iar marti au fost 436 de persoane care au primit materiale informative si care sustin aceasta cauza.

Tinand cont de faptul ca astazi, 12 martie 2008, este o zi importanta pentru promovarea unui mediu sanatos si echilibrat ecologic, fiind „Ziua Garzii Nationale de Mediu„, precum si de faptul ca pana la ora 13:00 au fost stranse peste 250 de semnaturi, facem un apel public catre toti cei care sunt constienti de pericolele majore la care vom fi supusi in mod direct, in cazul in care constructia efectiva a centralei nucleare de la Belene va demara, totusi, in august 2008, sa se implice, in continuare, prin sustinerea campaniei de strangere de semnaturi.

Ca cetateni ai Romaniei, ca oameni, ca simplii trecatori, nu putem sa ignoram riscurile la care vom fi expusi odata cu finalizarea constructiei unei centrale nucleare intr-o zona cu risc seismic ridicat precum Belene. Reamintim faptul ca in lume exista circa 400 de centrale nucleare construite, iar alte 300 sunt in diferite faze de constructie, dar niciuna nu este amplasata intr-o zona atat de complicata din punct de vedere geo-fizic.

Aceasta actiune reprezinta unul dintre demersurile pe care Partidul Ecologist Roman le are in vedere in cadrul unui program complex, care va cuprinde mai multe evenimente care se vor realiza la nivel national si care a fost demarat duminica, 9 martie 2008, cu pichetarea Amabasadei Bulgariei la Bucuresti.

Pentru informarea dumneavoastra, va transmitem atasat materialul informativ pe care-l punem la dispozitia celor interesati, la punctul de strangere de semnaturi din Piata Universitatii.

Pentru detalii suplimentare:

Razvan POPPA
Dep. Comunicare P.E.R.
Tel.: 0740.22.33.66.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *