BELELE LA BELENE

0
274

Ce este Belene??
O noua centrala nucleara pe care Bulgaria o construieste la 7 km de granita bulgaro-romana, la 102 Km de Bucuresti, 14 Km de Zimnicea, 27 km de Turnu Magurele si lista poate sa continue… In total, sunt peste 3 milioane de cetateni romani care vor trai sub amenintarea directa a unui pericol nuclear.

De ce ne impotrivim Proiectului??
Deoarece, aceasta noua centrala nucleara este construita dupa o tehnologie invechita cu doua reactoare ca acelea de la Kozlodui (care au fost inchise de catre Comunitatea Europeana, tocmai din cauza riscului mare de poluare radioactiva a mediului) si alte doua reactoare care, inca, nu au fost testate nicaieri in lume, ambele tipuri fiind produse in Rusia.

Care sunt pericolele pentru noi, romanii??-Repetarea unui accident nuclear de magnitudinea Cernobalului, din cauza asezarii centralei nucleare intr-o zona cu risc seismic ridicat.
-Zimnicea, care este la 14 Km de Belene, a fost distrusa in proportie de 80% la cutremurul din 1977. Ce se va intampla cu centrala nucleara in caz de cutremur???!!! Ce se va intampla cu Zimnicea???!!! Bucurestiul se afla intr-o zona de risc maxim. Cu el ce se va intampla???!!!
-Scurgerile radioactive, accidente des intalnite, pot afecta zone apropiate centralei.
-Distrugerea ecosistemului Dunarii si a Deltei Dunarii, din cauza deversarii apei folosite in ciclul tehnologic.
-Orice accident survenit in timpul transportului deseurilor radioactive pe Dunare, va conduce la un dezastru ecologic pentru intreaga zona, cu urmari grave pe termen nedefinit.

Ce dorim noi??
-Sa putem dormi linistiti fara frica bolilor radioactive.
-Sa ne scaldam si sa pescuim in Dunare.
-Sa ne jucam cu copiii nostri intr-un mediu curat, neiradiat.
-Sa nu auzim, NICIODATA, semnalul de alarma al unui accident nuclear.
De fapt, NE DORIM sa avem o viata linistita si normala, sa fim buni vecini, sa nu ne otravim unii pe altii.

DE ACEEA, VA RUGAM SA VA SPUNETI PAREREA:
CHIAR VRETI „BELENE”??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.