Partidul seniorilor verzi

Mii de pensionari din toata lumea organizeaza actiuni de ecologizare a zonei in care traiesc

Un englez si o americanca au fondat o organizatie pentru persoanele de varsta a treia care vor sa-si dedice timpul protejarii mediului inconjurator.

Keith Farnish, originar din localitatea Rayleigh, Essex, Marea Britanie, si Joya Enery, din statul amercian Iowa, s-au gandit ca oamenii cei mai potriviti pentru protectia mediului sunt pensionarii. Astfel, in urma cu doi ani, ei au pus bazele “Miscarii verzi a seniorilor”, la care au aderat pana acum mii de pensionari din toata lumea.

“Cand am infiintat Green Seniors am pornit de la ideea ca in lume exista mii de oameni carora le pasa de mediul in care traiesc si vor sa faca ceva pentru a rezolva problemele pe care alti oameni le-au creat”, spune Keith Farnish, unul dintre fondatorii organizatiei.

Nepotii invata cum se uda florile si ii ajuta pe bunici sa comunice pe internet
Nepotii invata cum se uda florile …
El precizeaza ca “senior verde” poate fi orice persoana care a trecut de 50 de ani si care doreste sa se implice in protectia naturii. Seniorii verzi isi propun, ca pe langa educatia ecologica pe care o fac tinerilor, sa faca curat in comunitatile unde traiesc si sa foloseasca numai bicicleta ca mijloc de transport.

Un informatician si o functionara

Keith a fost initial informatician. Apoi s-a hotarat sa se implice in protectia mediului si timp de zece ani a lucrat in campanii de mediu. Joya Enery a lucrat in administratie publica, dar de cand a iesit la pensie s-a implicat in activitati de protectia mediului.

In prezent scrie pentru diverse site-uri despre actiunile pe care le face.Keith a creat site-ul www.greenseniors.org, accesat zilnic de mii de oameni din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, India, Australia, Germania si China. Prin intermediul internetului, pensionarii membri sau nemembri sunt pusi la curent cu actiunile pe care le fac sau care ar fi necesare.

Pe langa site-ul de mai sus, Joya mai administreaza o alta pagina de internet: GreenGranny.org, dedicata nepotilor lor, deoarece multi batrani nu stiu sa foloseasca internetul, dar pot deveni “verzi” prin intermediul nepotilor.

Citeste articolul integral Partidul seniorilor verzi in Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente