Partidul Verde (PV) va iesi cu liste complete de candidati in jumatate dintre orasele si comunele maramuresene

Partidul Verde (PV) va iesi cu liste complete de candidati in jumatate dintre orasele si comunele maramuresene

Partidul Verde (PV) va iesi cu liste complete de candidati in jumatate dintre orasele si comunele maramuresene. Presedintele filialei, Vasile Tivadar, a mentionat ca au fost stabilite 38 de candidaturi pentru posturile de primar si ca, in respectivele localitati, se doreste formarea unor liste complete pentru consiliile locale. “In Baia Mare nu am stabilit un candidat propriu, dar, in schimb, vrem sa intram in cursa pentru Consiliul Judetean Maramures si pentru primaria Sighetu Marmatiei”, a aratat el.

Verzii spun ca pana acums si-au axat negocierile mai ales pe zona Maramuresului istoric si ca de acum se vor orienta si pe Codru, Chioar, respectiv pe zona Baia Mare. “Vom avea candidati si pentru Consiliul Local Baia Mare”, a mai mentionat Tivadar, refuzand insa sa pronunte vreun nume avut in vedere pentru o candidatura din partea partidului sau.

Surse interne spun ca se negociaza inclusiv cu fostul subprefect Dorin Buda, care toamna trecuta s-a alaturat verzilor pentru a-l sustine in campanie pe fostul sau coleg de partid Mircea Dolha, dar care ulterior esecului inregistrat la scrutin s-a retras din prim-plan.

Intrebat daca PV Maramures va intra in vreo alianta locala la alegerile din 10 iunie, Tivadar a aratat ca nu se va putea merge pe o astfel de varianta. “Vom candida sub propria umbrela”, a precizat el, lansand insa sa se inteleaga ca e luata in calcul sustinerea candidaturii actualului primar baimarean Catalin Chereches.

“In privinta colaborarii cu Partidul Ecologist Roman (PER), pot sa spun ca s-au rupt toate legaturile. Da, am colaborat anul trecut si am fost foarte aproape de o alianta, insa ei au decis sa mearga cu PDL si sa accepte proiectul Rosia Montana, ceea ce e contrar convingerilor noastre”, a mai comentat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *