PD-L, chestionat despre cianuri

Aproximativ 20 de or-ga-nizatii neguvernamentale de mediu au cerut sefilor Partidului Democrat-Liberal, printr-o scrisoare deschisa, sa faca publica pozitia acestui partid cu privire la interzicerea utilizarii cianurilor in minerit. Solicitarea a fost determinata de faptul ca, pana in prezent, PD-L e singurul partid politic din Romania care nu si-a prezentat programul ecologic. Pe de alta parte, insa, membrii PD-L au votat impotriva initiativei legislative privind interzicerea utilizarii cianurii in minerit, in toate comisiile parlamentare in care acesta a fost dezbatut. “Asta ne indreptateste sa consideram ca PD-L are o pozitie procianura”, spun reprezentantii societatii civile.

Imediat dupa respingerea proiectului legislativ privind interzicerea cianurii in minerit de catre Comisia de Mediu a Camerei Deputatilor, deputatul democrat-liberal Anca Constantinescu a declarat ca “investitia trebuie sa se faca. Oamenii au nevoie de locuri de munca. Trebuie sa ne urmarim interesul si, oricum, deocamdata zona e mai periculoasa decat ar fi daca li s-ar acorda canadienilor avizul de mediu. Ei aduc tehnologii moderne”.
Pe de alta parte, desi Anca Constantinescu a declarat ca aceasta opinie reprezinta pozitia partidului din care face parte, ulterior Valeriu Stoica a explicat ca aceasta problema nu a fost discutata la nivelul conducerii partidului si, implicit, nu exista o pozitie in acest sens unanim acceptata de membrii PD-L. Mai mult, Stoica a precizat, in nume personal, ca se declara impotriva utilizarii cianurilor.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente