Pe doua roti: Oradenii ar putea inchiria biciclete de la chioscurile OTL

  De ce interzice România copiilor s? circule cu bicicleta? Acuza?ii în Ziua Universala a Drepturilor Copilului
  Pe doua roti: Oradenii ar putea inchiria biciclete de la chioscurile OTL
  Pe doua roti: Oradenii ar putea inchiria biciclete de la chioscurile OTL

  Pentru ca isi doresc ca un numar cat mai mare de oradeni sa aleaga bicicleta in defavoarea masinilor, Primaria si OTL s-au asociat cu asociatia Green Revolution, care a deschis, impreuna cu Raiffeisen Bank, un punct de inchiriere biciclete in Parcul 1 Decembrie.
  Gratis pentru pensionari si copii

  Centrul I’Velo a fost inaugurat oficial vineri, iar 50 de biciclete, cumparate de banca partenera, au fost aliniate langa statia de tramvai din parc aflata in apropierea Facultatii de Medicina, pe un teren de 100 mp asigurat de Primarie.

  Potrivit reprezentantului ONG-ului, Razvan Nastase, bicicletele pot fi inchiriate de orice oradean in baza unui act de identitate, pentru pretul de 4 lei pe ora sau 15 lei pentru 24 de ore. Centrul este deschis de luni pana vineri intre orele 11 si 21.30, iar in weekend intre orele 10-21.30. Din banii stransi din inchirieri, Green Revolution ar urma sa intretina bicicletele, dar si sa cumpere altele noi, pentru extinderea proiectului.

  „Ce isi propune Green Revolution se reflecta strict in a folosi bicicleta ca mijloc alternativ, sanatos, in defavoarea celorlalte mijloace de transport”, a declarat Nastase. Din acest motiv, ONG-ul ofera si facilitati: tinerii cu varste sub 16 ani si pensionarii pot lua bicicletele gratuit, timp de doua ore in fiecare zi, iar abonatii OTL au parte de tarife reduse, platind 3 lei pe ora sau 12 lei pentru 24 de ore, cu conditia sa prezinte abonamentul electronic cu poza.

  Pe bitele orasului

  Reducerile pentru abonatii OTL sunt oferite deoarece societatea isi doreste ca un numar cat mai mare dintre oradeni sa foloseasca bicicletele. „Planul de mobilitate urbana, prezentat de curand de OTL, are 36 de masuri obligatorii de executat in viitorii sase ani. Una dintre masurile prioritare este integrarea bicicletelor in transportul urban”, a declarat, la eveniment, directorul OTL Csuzi Istvan.

  La randul sau, primarul Ilie Bolojan a spus ca isi doreste extinderea proiectului I’Velo in intreg orasul si nu exclude chiar ca Primaria sa isi cumpere, in toamna, propriile biciclete. „Prin punctele in care OTL elibereaza azi bilete si abonamente sa trecem si la inchirierea de biciclete”, a spus primarul. Astfel, oradenii cu treaba in centru ar putea sa-si lase masina in parcare si apoi sa-si ia o bicicleta la un pret redus, bazat pe tichetul de parcare. „Sper ca la primavara sa avem 6-7 puncte de inchiriere, cu facilitati pentru cei care parcheaza si pentru cei cu abonamente OTL”, a declarat Bolojan.

  Intrebat de ce cred ca noul centru de inchiriere va functiona, dat fiind ca unul similar a mai existat in 2012 in Parcul 1 Decembrie, dar s-a inchis dupa cateva luni, din lipsa de doritori, Bolojan a spus ca acum avantajul este dat de existenta infrastructurii pentru biciclisti. „Acest sistem va functiona pentru ca nu e suficient sa vrei sa te duci cu bicicleta, trebuie sa ai si unde sa te duci”, a spus Bolojan.

  In acest context, primarul a spus ca din toamna oradenii vor avea cu 15 kilometri de pista de biciclete in plus, caci vor fi finalizate cele doua tronsoane ale pistei de biciclete transfrontaliere, acum in lucru: cel de la intrarea in oras prin Bors pana in zona Sovata si cel din Sovata, pe malul Petei, pana la soseaua de centura. „De ziua Oradiei se va putea circula pe aceste piste”, a declarat primarul.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *