Pelicam IFF, editia a II-a aduce, in luna iunie filme in premiera nationala

  0
  425
  Filme despre mediu şi oameni la Pelicam
  Pelicam IFF, editia a II-a aduce, in luna iunie filme in premiera nationala
  Pelicam IFF, editia a II-a aduce, in luna iunie filme in premiera nationala

  Pelicam este singurul festival international de film din Romania dedicat mediului inconjurator si oamenilor. Keith Partridge, in prezent director de imagine pentru BBC, multi premiat pentru filmari in conditii extreme este invitatul special al celei de-a doua editii Pelicam IFF12 filme de lungmetraj in premiera nationala – documentare, fictiune si animatie – din tari precum Germania, Franta, Norvegia, Danemarca, Polonia, Canada, 3 lungmetraje filmate in Romania si o sectiune speciala de scurtmetraje pot fi vizionate intre 14-16 iunie in Tulcea. Concertele in aer liber cu Robin and The Backstabbers si Suie Paparude, proiectiile de film in aer liber, workshopurile de specialitate, dezbaterile cu invitati internationali si vernisajul de fotografie sunt evenimentele principale ale celor 3 zile din orasul de la malul Dunarii.

  Pelicam International Film Festival, editia a II-a debuteaza anul acesta pe 14 iunie, in Tulcea cu un program artistic complex, fiind singurul festival de film din Romania avand ca tema principala mediul inconjurator si oamenii.

  Timp de 3 zile, in Piata Civica si in Centrul Cultural Jean Bart vor avea loc proiectii in aer liber si videoproiectii in premiera nationala a 15 filme de lungmetraj din tari precum Germania, Franta, Norvegia, Danemarca, Polonia, Elvetia, Canada si Anglia, filme premiate la alte festivaluri de renume si realizate de regizori celebri, a caror cariera a fost premiata in cadrul festivalului international de film de la Berlin, Cannes sau chiar la Oscar. Printre nu­mele sonore din cadrul PIFF 2013 se numara filmul norvegian din deschidere „North of the sun” in regia lui Inge Wegge, urmat de concertul celor de la Robin and The Backstabbers vineri, 14 iunie, si filmul „La soif du monde” in regia celebrului fotograf Yann-Arthus Bertrand, cunoscut la nivel mondial pentru cartea sa „Pamantul de pe cer” si filmul sau „Home”. Pelicam aduce si ultimul film al celebrului regizor german Fatih Akan, documentarul „Polluting paradise”, prezentat la Cannes in 2012. In data de 16 iunie, in Piata Civica, va avea loc ceremonia de inchi­dere si decernarea premiilor celei de-a doua editii a festivalului de film Pelicam, urmate de con­certul celor de la Suie Paparude.

  Incluse intr-o proiectie speciala, atat in Piata Civica cat si in Centrul Cultural Jean Bart, sunt filmele care se vor proiecta in prezenta echipei aflate in Romania si anume: „More Than Honey”, in regia lui Markus Imhoff, castigator al Ursului de Argint la Berlin IFF si nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain pentru celebra opera The Boat is Full, filmul „Rosia Montana, a town on the brink”, proiectat in prezenta regizorului de origine germana Fabian Daub, interesat de subiectul regiunii Rosia Montana, aflat in dezbateri internationale, si filmul „Tous Cobayes” in regia lui Jean Paul Jaud, cunoscut pentru celebrul documentar, „Nos enfants nous accuseront”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.