Pentru fiecare km parcurs pe două roţi, angajaţii din Sibiu fie primesc bani, fie contribuie la acţiuni umanitare.
Pentru fiecare km parcurs pe doua roti, angajatii din Sibiu fie primesc bani, fie contribuie la actiuni umanitare.

Sibiul dovedeste inca o data calitatea sa de avangard al practicilor occidentale. Firmele din oras au inceput sa isi adap­teze oferta catre angajati folosindu-se si de nou amenajatele piste de biciclete: pentru fiecare km parcurs pe doua roti, angajatii fie primesc bani, fie contribuie la actiuni umanitare.
Primii care au implementat sistemul “pedalezi si castigi” au fost cei din cadrul Parohiei Evanghelice Sibiu. De doi ani, angajatilor le-au fost cumparate biciclete cu kilometraj. La fiecare final de luna, Parohia deconteaza cate 60 de bani pentru fiecare kilometru parcurs pe doua roti de angajatii sai prin oras.

“Nu numai ca, mergand cu bicicleta, se decongestioneaza traficul, dar e si mai sanatos acest gen de miscare”, apreciaza Killian Dörr, prim-preotul Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu.

Continental, una dintre cele mai mari intreprinderi din oras, a dublat de anul acesta demersul Parohiei. Angajatii companiei, peste 1.800 la numar, sunt incurajati sa foloseasca bicicletele in drum spre serviciu: pentru fiecare kilometru parcurs, compania doneaza bani Caminului-spital pentru batrani “Carl Wolf”.

Ideea apartine unui angajat, Marius Barsan. “Ideea mi-a venit prima data in 2007 cand am participat la o pregatire de serviciu in Germania”, povesteste Barsan. A propus ideea managementului si, de anul trecut, Continental doneaza, in decembrie, cate un leu/km spitalului de batrani.

In Sibiu, in ultimii doi ani, benzile de circulatie de pe principalele bulevarde au fost reasezate, facand loc pistelor de biciclete. Acestea sunt marcate pe carosabil, au o latime de un metru si leaga toate cartierele orasului de centrul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here